Regnbuehinnebetennelse

Om regnbuehinnebetennelse (iridosyklitt)

Betennelse i regnbuehinnen kalles iridosyklitt på fagspråket, og er en betennelse i den hinnen sentralt i øyet som gir øyefargen. Tilstanden starter gjerne ensidig og relativt akutt. Det er vanligvis ubehag og smerter, men ikke alltid smerter tidlig i forløpet. Øyet blir rødt, tårefloden øker og synet blir uklart. Lysskyhet er også vanlig. Ubehandlet blir pupillen etter hvert ofte kantet og ujevn. Dette er en betennelse som vanligvis ikke skyldes bakterier eller virus. Vi regner med at det ofte ligger immunologiske forhold bak betennelsen, slik som for eksempel ved leddgikt. Detaljene i sykdomsutviklingen er ikke helt klarlagt.(www.pasienthåndboka.no)

Om regnbuehinnebetennelse (Pasienthåndboka)

Regnbuehinnebetennelse og revmatisk sykdom

Regnbuehinnebetennelse ved barneleddgikt skyldes en revmatisk betennelse i øyet. Sammenhengen mellom regnbuehinnebetennelsen og barneleddgikt er ukjent og ca. 20 % får dette. Regnbuehinnebetennelse sees oftest hos yngre barn med Pauci JIA som har positive ANA-blodprøver, men sjelden ved systemisk barneleddgikt. Sykdommen sees også ved psoriasisleddgikt, entesittrelatert artritt og bekhterev.

Les mer

UveittVennene - diskusjonsforum

Dette er siden for deg med inflammatorisk øyesykdom, slik som blant annet regnbuehinnebetennelse. Her kan du møte andre som er i samme situasjon som deg, dette gjør du ved å registrere deg i forumet. Sidene er laget av en privatperson som ønsker å gi personer med slike øyesykdommer en plass å møtes.

UveittVennene

Nytt fra media

Frykter dårligere tilbud når kommunene får ansvaret

Fysioterapeuten - Nyheter
22.04.2015

Ga bort 50.000 kroner

Haugesunds Avis - Forside
21.04.2015

- Prioriterer muskel- og skjelettlidelser altfor lavt

Dagens Medisin - Nyheter
20.04.2015